Hoppa till sidans innehåll

2005


4-6/11 2005 Gotland Grand National

got3


Sammanlagt 23 skulle vi vara men vi blev bara 21 sen Swartz fick reseförbud och Morgan hade hostat till lite veckan innan. Alla samlades kl 16.00 på Elektronik & återvinning för lastning av hojar, sexhjulingar, trampcyklar och dyl. Nån seriös kille hade planerat bra och kom 16.30 så han fick sin cykel längst ut på flaket, bra uträknat Matti. Kongo Lasse Evegren styrde som vanligt Bk bussen med bravur, fast han var nog rätt sugen på en stänkare liksom Danne Eriksson som längtade efter Mariestad men var tvungen att ratta lastbilen. Vi är alltid i Oskarshamn tidigt, så även i år, men kebab med bröd är väl bra enduromat, eller? Alla, till o med Raymond höll sig lugna på resan över till Gotland vilket förmodligen berodde på att Bertil inte hade tumme med tjejerna på bokningen riktigt i år så vi fick åka på fredagen vilket betyder lite sömn natten innan race. Väl framme på Traumes numera välbekanta finfina anläggning fick vi efterlysa lastbilen som dock dök upp efter lite sightseeing.

got6


Alla var rätt snabba in på rummen och bara efter några minuter snarkades det rätt friskt inne på rum #1. Anders Pettersson greppade kudden och med några välriktade slag från överslafen kunde alla somna framåt 02.30 sådär...
Tävlingsdag...väckning 05.00 och med Traumes välfyllda frukostbord fick alla energi inför starten.

 got9


Regnigt och mörkt var det på Tofta när vi kom dit i bra tid visades det sig för det var inga köer till besiktning, vilken alla klarade till skillnad från förra året. Elit åkare Thörn försökte vila i bussen och sov nog iallafall 7 minuter i stimmet av ombytande smånervösa motionärer. Depå personalen hade i år hjälp av Kvarnstrands sexhjuling vilket gjorde att grejerna var på plats rätt smidigt i depån. Den gick f.ö med släp till starten oxå för de som inte orkade cykla eller gå. Vi tippade våra egna resultat, placering, tid och antal varv. Vinnare i denna tävling får fri resa nästa år och presenteras på annan plats. Andrapris, en klubbtröja?
Nu var det inte mörkt längre men fortfarande regnigt och man står vid starten och imponeras över mängden cyklar och framförallt oranga, snacka om lyckad marknadsföring! Något försenat blev det, kanske pga att Fridh var orolig för högersvängar men första böj är ju vänster, det blev iallafall en TV puckshög där som gjorde att han bara hann 3 varv på sin oranga hoj. Alla Solshester åkare klarade sig bra i år igen, en del hade lite mer ont än andra men det är inte lönt att klaga i det här gänget, men Nalle Puh plåstrena gick åt iallafall. Det såret var dock läkt lite senare på eftermiddagen :-).


got4

got5


 


Skitigt var det och Plåtis sa att man inte såg vem som kom in i depån, alla var lika leriga, men det gick fint med tankning både av hojar och förare, en extra eloge där till Raymond som under mystiska omständigheter helt plötsligt var sponsrad av Maxim sportdryck.
Efter en välförtjänt pyttipanna och en del väntan på "elitåkarna"(elit när man kör 3 varv? njaa Krister) så var alla inkl helgens nakenchock "Naken Anders" i bussen på väg till Traume igen.


  got2got1


Alla samlades sen i vardagsrummet på Traume utan Raymond som kom först när Fridh druckit upp Mummelmannen, vi kollade på 2004 års GGN och slog fast att Matti verkligen var 2:a i starten eller håller du inte med Nalle P... förlåt Hillström?
19.00 hade Klamydiagrottan dukat upp med den klassiska filéfrossan och jag tror att alla var rätt mätta på väg till Rackethallen som i år hade förgyllt tillvaron för alla gubbsjuka (f.ö inget man lider av utan njuter) med lite dansande tjejer inför varje prisutdelning. Tyvärr fick vi inte se nån av de våra på pallen i år trots att allas bromsar fungerade. Noterbart ändå tycker jag att Mattis 6:e plats och Anders P:s 18 plats är.

got8


Icke att förglömma Eklund från Norrahammar som genomförde sitt 22:a(!) GGN i rad. Sen var det ju en del andra som fick pokaler bl.a Anders Karlsson och sen var det väl inte nån mer va? Eller var det det,...äh strunt samma...

got7


Fast alla var nog rätt glada för medaljen är ju fin oxå, men nästa år då jäklar...
När vi äntrade bussen ca 23.00 låg Raymond där och sov så gott så..... Så fortsatte snarkningarna i rum #1 men alla somnade så småningom och drömde nog redan om GGN 2006, då vi är tillbaka i stor stil (redan på torsdagen då får vi hoppas).
Tack alla som var med- Och nu ett ord från våra sponsorer
- DET VIKTIGA ÄR INTE ATT VINNA UTAN ATT ÅTERVINNA!


Tack Daniel för att du delade med dig i text vad ni har haft för er på Gotland!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:26 Skribent: Rickard Bardh

Swish nr:

123 143 6377

 

svemo

svemo ta

 

SPONSORER 

 

holsby-metall-logga

 

byggbolaget

 

 

 

mcdonalds

 

 

bjädes el

 

 

eks

 

 

 

 

kjell

 

 

ekenäsrör

 

pbw

 

 

seb

  

stemab

 

strandmaskin

 

 

 Stort tack till:

Brannestams Åkeri

som bistår med hjullastare för underhåll av crossbanan

 

 

 

 

  

Postadress:
Solshesters MCK - Motorcykel och Snöskoter
Jörgen Mähler, Ekenäs Hagalund 1
57494 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@solshestersmck....

Se all info